Temassız teknolojiler Milipol Katar’adamgasını vuracak

Temassız teknolojiler Milipol Katar’adamgasını vuracak

Vakıf Katılım

Ekim ayında Doha'da gerçekleştirilecek Orta Doğu'nun Ülke Güvenliği ve Sivil Savunma alanında önde gelen uluslararası etkinliği Milipol Katar 2020’de, Covid-19 sonrasında daha güvenli bir ortam için kapsamlı stratejilerin belirleneceği 3 günlük güçlü bir seminer programı sunulacak.

Bu yıl 13’üncü kez yapılacak organizasyon, Doha Uluslararası Sergi ve Kongre Merkezi'nde 26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Civipol CEO’su ve Milipol Fuarları’nın başkanlığını yürüten Préfet Yann Jounot, bu seminerlerin ülke güvenliği ve sivil savunma endüstrilerinin Covid-19 pandemisinden öğrenilen dersler ışığında daha güvenli bir dünya için stratejiler planlayabilmeleri amacıyla düzenlendiğini söyledi. Fuarın sonuçlarının bu sektörleri yakından etkileyeceğine dikkat çeken Jounot, “Pandeminin ortaya çıkmasının ardından gerçekleştirilecek ilk büyük endüstri etkinliği olması nedeniyle, gelecekte global çaptaki olağanüstü durumlarla mücadele edebilmek için yenilikçi süreçler ve prosedürlerin tartışılacağı, araştırmalar ve öneriler sunulacağı bir platform olacak. Mega Olaylar Güvenliği oturumu ile 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma yolunda ilerleyen Katar’ın özellikle gelecek yıl FIFA Pan Arap Turnuvası’na ev sahipliği yapma olasılığı çok daha fazla olacak” dedi.

Milipol Katar’a bu yıl İskandinavya, Avrupa, İngiltere, ABD, Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Uzak Doğu'dan güçlü kuruluşlar katılıyor. Türkiye’den de 3 şirketin katılımını teyit ettiği organizasyonda ülke Güvenliği ve Sivil Savunma sektörlerinden geniş çaplı ekipman, sistem, ürün ve danışmanlık şirketleri yer alıyor.

Temassız teknolojiler ön planda

İki saatlik seminerler 26 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra 'Tasarım Güvenliği: Siber güvenlik ve biyometri ile temassız teknolojiyi kapsayan yeni teknolojiler' başlıklı oturumla açılacak. 27 Ekim Salı sabahı “Mega Etkinlikler Güvenliği, öğleden sonra ise 'Kriz Yönetimi ve Sağlık Güvenliği - COVID Sonrası Geribildirimler' konularına odaklanılacak. Program 28 Ekim Çarşamba günü “İtfaiyecilik ve Güvenlik Sistemleri 'oturumuyla sona erecek.

 

Fuara katılacağını bildiren şirketler şu alanlarda faaliyet gösteriyor: Yangın ve koruma altyapısını destekleyen ürün ve mühendislik sistemleri tedarikçileri, hizmet ve güvenlik eğitimi danışmanları; erişim kontrolü üreticileri, kişisel koruma ekipmanı üreticileri; kimlik doğrulama ve siber güvenlik sistemleri; risk değerlendirmesi ve kriz yönetimi danışmanları; elyaf ve kumaş tedarikçileri; ölçüm ve analiz, hareketlilik ve optik ekipman üreticileri; iletişim ve iletim sistemlerinin yanı sıra silah ve mühimmat tedarikçileri.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani'nin himayesinde gerçekleştirilen endüstri etkinliği, Katar merkezli İçişleri Bakanlığı tarafından Paris merkezli uluslararası etkinlik organizatörü Comexposium ortaklığında düzenleniyor. GIE Milipol, Fransa İçişleri Bakanlığı'nın teknik uygulayıcısı Civipol tarafından yönetiliyor. Ayrıca, Fransa İçişleri Bakanı etkinliğin onur konuğu olacak.

 

Milipol Katar 2020'nin 200'den fazla katılımcıyı ve 8 bine yakın ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Milipol Katar Fuarı hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için başvurular online kayıt platformu www.milipolqatar.com websitesi üzerinden yapılıyor.


Hibya Haber Ajansı