SAS 5 bin çalışanını işten çıkarıyor

SAS 5 bin çalışanını işten çıkarıyor

Vakıf Katılım

Stockholm, 28 Nisan (HİBYA) – İskandinav havayolu şirketi SAS koronavirüs pandemisinin ardından çalışan sayısını beş bin kişiye varan sayıda azaltmak için süreci başlattı. SAS' tan yapılan açıklamada, talebin virüs salgını öncesi ile aynı seviyelere dönmesinin birkaç yıl alacağı belirtildi.

SAS' tan yapılan basın açıklamasında “SAS şu anda yalnızca Norveç ve İsveç'te çok sınırlı bir yerel ağ içinde faaliyet gösteriyor. Mevcut kısıtlamalar nedeniyle SAS, yaz sezonunda sınırlı faaliyet beklemektedir. Buna ek olarak, talebin covid-19'dan önceki seviyelere dönmesi muhtemelen birkaç yıl sürecek.” denildi.

SAS' ın İsveç, Norveç ve Danimarka hükümetlerinin destek önlemlerine karşın işten çıkarmayı planladığı çalışanlardan, İsveç' te Bin 900, Danimarka' da Bin 700, Norveç' te ise Bin 300 kişi etkilenecek.

SAS CEO'su Rickard Gustafson “Sendika temsilcileriyle birlikte, karardan mümkün olduğunca az kişinin etkilenmesine çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Buna ek olarak, talebin geri gelmesi durumunda faaliyetlerimizi hızla büyütmeye ve etkilenen kişi sayısını azaltmaya hazırız.

Toplu iş sözleşmesi uyarınca SAS çalışanlarının işten çıkarma ihbar süresi ortalama altı ay.


Hibya Haber Ajansı