ARTED 10 yaşında

ARTED 10 yaşında

Vakıf Katılım

20 Ocak 2020, İstanbul- Kurulduğu günden bugüne, Türkiye’de sağlık ekosisteminin geliştirilmesi ve hastaların yenilikçi ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla çalışan Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED), üyeleri ile birlikte hem yeni yılı hem de kuruluşunun 10. yılını kutladı.

Kutlama resepsiyonunda ARTED’in, Türkiye sağlık sisteminde önemli bir değere sahip yirmi üyenin temsiliyeti ve MedTech Europe Ulusal Dernekler Ağı üyesi kimliği ile sektör temsiliyeti açısından da önemli bir referans noktası olma görevini icra ettiğini vurgulayan ARTED Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gökalp şunları söyledi: “On yıldır, Türkiye’de hastaların sağlık sorunlarının tanısı, tedavisi ve izlenmesi sürecinde en yüksek standart ve teknolojilerle üretilmiş tıbbi cihaz ve malzemeye erişimini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne, temsil ettiğimiz üyelerimiz aracılığıyla, hastalara yönelik ürünlerin ve hizmetlerin iyileştirilmesine ve özellikle bu amaçlara ulaşma yolunda yüksek kaliteli, yenilikçi medikal teknolojilerin kullanıma sunulmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Önceliğimiz her zaman ülkemiz ve hastalarımız için daha fazla değer yaratmak oldu. Bundan sonra da çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz.”

Konuşmasında sağlık bakımının gelişmesi ve hastalara yönelik hizmetlerinin iyileştirilmesinde sektörel iş birliklerinin yanı sıra paydaş işbirliklerinin de önemine değinen Gökalp sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’de sağlık ekosisteminin geliştirilmesi ve hastaların yenilikçi ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, değerli destekleri için öncelikle üyelerimize ve temsilcilerine, ortak çalışmalara imza attığımız tüm tıbbi cihaz sektör STK’larına, iş birliği içinde olduğumuz tüm kurum ve kuruluşlara, sağlık sisteminin en önemli parçasını oluşturan sağlık meslek mensupları ve sağlık hizmet sunucularına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”


Hibya Haber Ajansı