Trump: Vaka Sayısının Çokluğu Bir ''Onur Nişanesidir''

Trump: Vaka Sayısının Çokluğu Bir ''Onur Nişanesidir''

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 20 Mayıs (HİBYA) – ABD Devlet Başkanı Donald Trump ABD'de vaka sayısının bu denli yüksek olmasının bir ''Onur Nişanesi'' olduğunu söyledi.

Kabine toplantısında gazetecilere açıklama yapan Trump, ABD'deki yüksek vaka sayısının, dünyadaki diğer bütün ülkelerden çok daha yüksek olmasının ''onur nişanesi'' olduğunu, çünkü bunun ABD'nin bütün ülkelerden daha fazla fazla test yaptığı anlamına geldiğini söyledi.

Trump, ''Bildiğiniz gibi vaka sayısında liderlik yaptığımızı söylediğinizde, bu diğer herkesten fazla test yaptığımız içindir.'' diye konuştu. Trump rakama başka bir açıdan baktığında bunu iyi bir şey olarak gördüğünü, çünkü testlerinin çok daha iyi olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Bunun yanısıra Trump'ın coronaya karşı aldığını söylediği sıtma ilacı hidroksiklorokin kullanımı üzerinde yüzlerce hasta üzerinde yapılan bir araştırmada hidroksiklorokin tedavisi gören hastalarda ölüm oranının yüzde 27.8 olduğu, kullanmayanlarda ölüm oranının ise yüzde 11.4 olduğu ortaya çıktı.

Trump konu ile ilgili, bilim insanlarının politik olarak kendisine karşı oldukları için hidroksiklorokin üzerinde çalışma yaptıklarını iddia ederek ''Yapılan, çok hasta insanlara, aşırı derecede hasta insanlara, ölmeye yakın insanlara (ilacı) verdikleri düzmece bir çalışma. Muhtemelen yönetimin dostu olmayanlar tarafından verildi.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı