Kızılay’dan depremzedeler için yardım kampanyası

Kızılay’dan depremzedeler için yardım kampanyası

Vakıf Katılım

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için ekiplerini ve lojistik kapasitesini seferber eden Türk Kızılay, afetzedelere daha çok yardım ulaştırabilmek adına “Haydi Türkiye İyilik Sensiz Olmaz” sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Devletimiz çok güçlü, yıkılanı yapacaktır ama bizde millet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, Kızılay olarak, devletimizin çabasına bir nebzede olsa katkı vermek için buradayız. Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımlarınızı iletebilirsiniz.” dedi.

 

“Haydi Türkiye İyilik Sensiz Olmaz” ve “Gün Elazığ İçin Birlik Olma Günü” sloganlarıyla başlattığı yardım kampanyasına destek bekleyen Türk Kızılay, 276 kişilik uzman ekibi ve 67 aracıyla depremzedelerin ve arama kurtarma faaliyeti yürüten ekiplerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Kızılay ekipleri tarafından kurulan mobil mutfaklarla yemek ihtiyacı karşılanırken soğuğun etkisini kırmak için ikram araçlarıyla da sıcak çorba, çay ve çeşitli gıda malzemeleri ikramı yapılıyor. 

 

 

Hayırseverlere Çağrı

 

 

Depremzedelere kesintisiz hizmet için Kızılaycıların 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Elazığ’da yaşanan depremin ardından yaraların sarılmasına devam ediliyor. Afet kaçamayacağımız bir olgu. Kızılay olarak geride kimseyi bırakmadan afetlere karşı eğitmek için devletimize destek olmaya gayret ediyoruz. Şuanda da sahada İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda bize verilen beslenme ve barınma temelli faaliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımız ya akrabalarının yanında ya da Kızılay ve AFAD’ın sağladığı barınma merkezlerinde, çadırlarda geceliyorlar. Hava soğuk. Kızılay ekiplerimiz bir taraftan mobil mutfaklarımızda pişirilen yemekleri dağıtırken diğer taraftan da sabaha kadar ikram araçlarında çay, çorba sunumuna devam ediyorlar. Evlerine giremeyen vatandaşlarımıza da çadır, battaniye, yatak ve ısıtıcı yardımları yapıyoruz. Vatandaşlarımıza ve bu bölgede bulunan göçmenlere destek olmaya gayret ediyoruz. Bütün bu çabaları Kızılay 151 yıldır olduğu gibi sizlerin desteğiyle yapıyor. Gün dayanışma günü, gün birliğimizi beraberliğimizi gösterme günü. Bu bölgede bulunan insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bir kampanya başlattık. Dışarda bir insanımız kalmasın, üşüyen bir yavrumuz kalmasın. Biz büyük bir milletiz. Devletimiz çok güçlü, yıkılanı yapacaktır ama bizde millet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, Kızılay olarak, devletimizin çabasına bir nebzede olsa katkı vermek için buradayız. Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımlarınızı iletebilirsiniz. Desteklerinizi bekliyoruz. Bu kara günler sizlerin destekleri ile kısa sürede umuda dönüşecektir. Sizlerin desteğiyle, sizlerin yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.

 

 

Bağışlarınızı Kolaylıkla Yapın

 

Depremzede vatandaşlar için bağışta bulunmak isteyen hayırseverler, www.kizilay.org.trinternet adresini, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını ve 168 ücretsiz çağrı merkezini kullanabiliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e “DEPREM” yazıp mesaj (SMS) yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilecek olan hayırseverler, mobil uygulama üzerinden de bağış yapabilirler.



Hibya Haber Ajansı