Powell Set Çekti

Powell Set Çekti

Vakıf Katılım

ABD'de önceki gün 10 yıllık tahvil ihalesinde % 0.70 ile satış yapılmıştı. Ancak tahvile olan talep ile bugün %0.62ye geriledi. FED Başkanı Jerome Powell, 2. dünya savaşından sonraki dönemin en ciddi resesyonunu yaşadıklarını, ekonomik görünümün yüksek oranda belirsiz ve aşağı yönlü risklerin ciddi olduğunu vurguladı. Powel, negatif faiz içinse "cazip bir politika değil gündemde yok" dedi. Japonya MB Başkanı Kuroda da, Japonya'nın ekonomik şartlarının giderek ağırlaştığını söyledi. Bu arada Trump, Huawei'nin ABD pazarında ticaretini engelleyen yasayı bir yıl uzattı. Bu uzatma kararı ABD - Çin ilişkilerine dair endişeleri diri tutmaya yetti.

 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin mini düzenlemenin içeriği netleşmiş.  Habere göre Siyasi Partiler Kanunu’nda partilere ticaret yasağını düzenleyen 67. Madde’ye “Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine’ye devreder” hükmü eklenecek. Bankanın yönetimindeki 4 CHP’linin yerine bağımsız üyeler atanacak. Düzenlemenin bayramdan sonra Meclis’e sunulması bekleniyormuş.

 

Mayıs sonunda uçuşlara yeniden başlamayı planlayan Pegasus'un CEO'su Mehmet Nane, havacılık sektöründe koronavirüs salgını sonrası yeni dönemde "birleşmelerin ve devletleştirmelerin kaçınılmaz olacağını" söyledi. Pegasus'un da bir sene içinde "uçuş ve yolcu normallerine dönebileceklerini" kaydetti.

 

STRATEJI

BIST100 en düşük 82 bini görmüştü. FED kararı sonrası başlayan yükseliş hareketinde ise 102 bine ulaştı.  Sonrasında 98 bine kadar gerileyen Endekste tepki geldi. 100,6 bin direnç olarak izlenebilir.

Kaynak: Alnus
Hibya Haber Ajansı