Yıldız Teknopark şirketi Fiber Games’ten yerli oyun atağı

Yıldız Teknopark şirketi Fiber Games’ten yerli oyun atağı

Vakıf Katılım

Weld it 3D oyunuyla, 154 ülkede İOS platformunda Top10 listesine girerek büyük bir başarıya imza atan Fiber Games, yerli çizgi kahraman Kral Şakir’i oyuna taşıdı. Kral Şakir; Macera Adası adını taşıyan oyunun en büyük özelliği tekrar oynanabilirlik ve dinamik yapısı.Oyunun Android ve iOS platformlarında ve ücretsiz yayınlandığını söyleyen Fiber Games Kurucu ortağı Furkan Faruk Akıncı, “Önümüzdeki dönemde hedefimiz, aklımızdaki PC ve konsol multi-platform projelerini hayata geçirebilmek” diye konuşuyor.

 

Yıldız Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Yıldız Kuluçka firması Fiber Games, Türkiye’de yıllık 1 milyar dolar civarında seyreden oyun piyasasında faaliyet gösteren şirketlerden biri. 2018 yılında kurulmuş bir şirket olsa da Fiber Games, son yıllarda yükselişe geçen, ‘hypercasual’ olarak tanımlanan ve toplu taşımada, ayakta yolculuk yaparken bile rahatlıkla oynanan oyunlarda kendini ispatlamış durumda. Çünkü şirketin geliştirdiği hypercasual oyunu Weld it 3D, İOS platformunda 154 ülkede Top10 listesine girerek ilk büyük başarısını elde etti. Ardından ise Android ve IOS platformlarına Kral Şakir: Macera Adası oyunuyla çıktı şirket. Bu oyunun yerli bir çizgi kahraman için hazırlamış hikâye serisini takip eden ilk oyun olduğunun altını çizen Fiber Games kurucu ortaklarından Furkan Faruk Akıncı, Kral Şakir’i sevenlerin yakın zamanda çıkan Macera Adası kitabının hikayesinin devamını oyunun içinde bulabileceğini de sözlerine ekliyor.

 

Fiber Games ortakları önlerine önümüzdeki dönem için hedefler de koymuş. Akıncı “5 yıllık nihai hedefimiz, hayalimizdeki Türkiye oyun sektörünü ivmelendirecek multi-platform oyun projelerini hayata geçirebilmek” diye bu hedefleri özetliyor. Akıncı, bu projeleri hayata geçirirken yatırımcı arayışlarının olabileceğinin de altını çiziyor.

 

 

OYUN PROJESİ NASIL DOĞDU?

Kral Şakir markası birçok platformu, çizgi-dizi, animasyon film, kitap gibi ürünlerle trans-medyayı etkili kullanıyor. Varol Yaşaroğlu ve Grafi2000’in yaratmış olduğu bu dünyayı benzerlerinden ayıran en önemli unsursa her yaşa hitap eden bir yanının olması. Kral Şakir’in çok katmanlı bir mizah altyapısı var. Kitap serisinin yayıncı olan Eksik Parça Yayınları Fiber Games’e olası bir oyun projesi için ulaştığı zaman oldukça heyecanlandıklarını söyleyen Fiber Games Kurucu Ortağı Furkan Faruk Akıncı, ilk önce bildikleri bu dünyanın hakkını verebilecek bir oyunun nasıl olması gerektiğini araştırmaya koyulduklarını anlatıyor. Oldukça yoğun geçen bu sürecin sonunda iki ana unsura odaklandıklarını söyleyen Akıncı, konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Tekrar oynanabilirlik ve dinamik yapı bizim için önemliydi. Kral Şakir: Macera Adası oyununda birbirinden farklı beş bölüm bulunuyor ve bölümlerin tümü birbirinden tamamen farklı bir oyun mekaniğine sahip. Kral Şakir dünyasını seven her yaştan oyuncu deneyip sevecektir. Oyunu her denediğinizde daha iyi oynayıp yüksek skor elde etmeye ve Şakir ve arkadaşlarını her bir bölümde en uzak mesafeye taşımaya çalışıyorsunuz.”

 

İLK OYUNLARI DEĞİL

Fiber Games yol haritasını üç faza bölmüş. Birincisi basit ama keyifli oyunlar üretebilmek. Şu an hyper casual modelinde faaliyet gösteriliyor. iOS platformunda 154 ülkede Top10 listesine giren Weld it 3D şirketin ilk büyük başarısı oldu. Hyper casual stüdyosu şu an 8 kişi ve ayda ortalama 10 prototip üretebilir durumda. İkinci faz ise servis bazlı çevrimiçi bir ya da iki proje üretebilmek. Şirket önümüzdeki 2 yıl içerisinde bu iş modeline bir ürün çıkarmayı planlıyoruz. Mobil cihazlardan oynanabilen, rekabetçi ve servis bazlı iki proje fikrinin masalarında olduğunu söyleyen Akıncı, “Bunlardan en az birini yere indirmeyi hedefliyoruz.” diye konuşuyor. Üçüncüsü ise AAA kalitesinde bilgisayar ve konsol oyunları üretebilen bir stüdyoya dönüşmek.

 

“YATIRIMCI ARAYIŞIMIZ OLACAK”

Planlanan üçüncü fazda ise AAA kalitesinde bilgisayar ve konsol oyunları üretebilen bir stüdyoya dönüşmek var. Akıncı bu konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “5 yıllık nihai hedefimiz, aklımızdaki PC ve konsol multi-platform projelerini hayata geçirebilmek. Yıldız Teknopark bünyesinde bu hedeflerimize ulaşabilmek için oldukça faydalı teşviklerle birlikte ivmeyi yakaladık. Bir sonraki faz için yatırımcı arayışımız olacak fakat yatırımcı tarafında işe sadece finansal açıdan bakmıyoruz. Bize yatırım yapmak isteyenler mutlaka oyun sektörünü biliyor olmalı; buna tutku duymalı. Yatırım sadece para yatırmak olmamalı, bizim önümüzü açacak, bize inanacak her kişi ya da kurumla görüşebiliriz. Bu önemli bir network’ü açmak olabilir, uluslararası yayıncı ilişkileri olabilir. Finans kaynağı bir şekilde bulunabiliyor ancak fikirleri ve network’üyle bize katkıda bulunabilecek kişiler ve kurumlar da bizi heyecanlandırır. “


Hibya Haber Ajansı