Da Vinci Televizyon Kanalı, kız çocuklarına ilham olmak istiyor

Da Vinci Televizyon Kanalı, kız çocuklarına ilham olmak istiyor

Vakıf Katılım

Günümüzde, kız çocukları erkek egemen mesleklere daha az yönlendiriliyor ya da ilgi duyuyorlar. Bu anlamda, KidZania İstanbul’un 80 bin çocuk arasında yaptığı Mesleki Eğilimler Araştırması’na göre kız çocukları ağırlıklı; ‘doktor, öğretmen ve veteriner’ olmak isterken erkek çocukları ‘futbolcu, pilot, mühendis ve polis’ olmak istiyor.

 

Da Vinci Televizyon Kanalı, kız çocuklarını geleceğin meslekleriyle ilgili daha da bilinçlendirmek ve ilham almalarını sağlamak için 8 Mart Kadınlar Gününe özel farklı programlardan oluşan bir kuşak hazırladı.

Da Vinci’nin Dünya Kadınlar Günü Program Kuşağı

Anneniz, ablanız, kardeşiniz, öğretmeniniz, arkadaşınız gibi hayatınıza dokunan muhteşem kadınlarla bu özel günü kutlamak için; “Büyüyünce Ne Olsam?” programında gelecekte hangi mesleği seçeceğine karar vermek için yaptığı araştırmalarıyla ünlü Michaela, Yapay Zeka Uzmanlığı mesleğini anlatacak. Dahilerin Peşinde programında ise, modern müziğin öncüsü Delia Derbyshire ve bilim dünyasının çığır açan dehası Marie Curie’yi daha yakından tanıyacağız. Küçük Hanımın Soruları programında Mily’nin adalet arayışını izlerken, Siesta Z programında kitabında bir canavar yaratan Mary Shelley ile tanışacağız.


Hibya Haber Ajansı