AbbVie’nin, Allergan'ı satın alma süreci tamamlandı

AbbVie’nin, Allergan'ı satın alma süreci tamamlandı

Vakıf Katılım

Dönüşüm yaratacak bu satın alma ile AbbVie;

  • İmmünoloji, Hematolojik Onkoloji, Nörolojik Bilimler, Göz Sağlığı ve Allergan Estetik gibi temel tedavi alanlarında lider konumda bir biyofarma şirketi oluyor.
  • Uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için Spesifik Farma ve araştırma programında yer alan tedavilerden oluşan güçlü bir portföy ile hızlı büyüyen bir şirket haline geliyor.

Araştırmaya dayalı global biyofarma şirketi AbbVie (NYSE: ABBV), 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla tüm resmi makamlardan onay alarak Allergan plc'yi satın alma işlemini tamamladığını duyurdu.

 

AbbVie Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Richard A. Gonzalez, "Şirketimiz, çalışanlarımız, paydaşlarımız ve hizmet sunduğumuz hastalar için oldukça önemli olan bu dönüm noktasına ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi ve sözlerine şöyle devam etti; "Allergan’dan aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımız ve şirketimizin süregelen çalışanları, şirketimiz için bu önemli noktaya ulaştıkları için övgüyü hak ediyorlar. Yeni AbbVie, hem pazardaki mevcut hem de araştırma programındaki yeni tedavileri ile farklı alanlarda zengin ürün çeşitliliğine sahip lider bir konuma sahip olacak. Finansal gücümüz, yenilikçi bilimsel alanlara yatırım yapmamıza ve bize güvenen hastaların karşılanmamış ihtiyaçları için çalışmayı sürdürmemize olanak sağlayacaktır. Her iki kurumla da gurur duyuyorum ve önümüzdeki fırsatları sabırsızlıkla bekliyorum."

 

AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu, “Bu satın alma ile birlikte AbbVie için bugünden itibaren yeni bir dönem başlamış olacak. Allergan’ın AbbVie ailesine katılması ile birlikte hastaların yaşamlarında iz bırakma misyonumuz için cesur bir adım atıyoruz. Hastalar için çözüm üretme sözümüzün arkasındaki güç, her zamankinden daha da büyük hale gelecek. Bu sözümüzü; daha kapsamlı bir tedavi yelpazesi ile hastalara ulaştırmamıza olanak tanıyan, geniş ve çeşitlilik gösteren portföyümüz sayesinde tutuyor olacağız.” diye ekledi.

 

Bir AbbVie şirketi olan Allergan Türkiye Estetik Genel Müdürü Kaniye Onat, “Allergan’ın AbbVie’ye katılması bizim için hem yeni bir dönemin başlangıcı hem de önemli bir dönüm noktası. Bu birleşme ile Allergan Estetik, dünyanın en büyük ve en yüksek donanımlı medikal estetik şirketlerinden biri haline geliyor. Bir AbbVie şirketi olarak tüm paydaşlarımız ile daha güçlü bağlar kurmak için daha büyük fırsatlara sahip olacağız. Güçlü ekibimiz, yenilikçi ürün portföyümüz ve hizmetlerimiz ile medikal estetik alanında katma değer sağlamaya ve sektöre liderlik etmeye devam edeceğiz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı